Брутална вандалска проява е била извършена тази нощ по алея Перистери в Парка на младежта в Русе, съобщиха от Общината.

Община Русе

Въпреки посегателството срещу две камери на общинското видеонаблюдение, извършителят на деянието е заснет. Кадрите от записа показват как в малките часове на 5 юли лице във видимо неадекватно състояние чупи лампи, огъва и изтръгва стълбове на парковото осветление.

Вандали изпочупиха пейки в Бургас (СНИМКИ)

Едната от видеокамерите е изтръгната и хвърлена в наскоро възстановения фонтан, а другата е повредена и с изтръгнати кабели. Пейка, намираща се по протежение на алеята, е счупена, обърнати са няколко кошчета за отпадъци и е разпилян намиращия се в тях боклук.

Община Русе


Във фонтана са хвърлени и част от насажденията, намиращи се около него. Общински служители своевременно са поправили част от щетите, както и са почистили терена на алея Перистери.

Община Русе

Кадрите с посегателството върху публична инфраструктура са предадени на полицията, където са образувани разследвания за хулиганство и унищожаване и повреждане на обществено имущество.

Община Русе

Местната администрация пpизoвaвa жителите и гостите на града да проявяват нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa Дежурния общински съвет за сигурност - 082/820-111 или нa тeл. 112.