Бобоков стана председател на Съвета на настоятелите на РУ
Бобоков стана председател на Съвета на настоятелите на РУ / netinfo

Атанас Бобоков, един от собствениците на „Приста 0йл”, е новият председател на Съвета на настоятелите на Русенския университет. Това реши на първото си заседание настоятелството на висшето училище.

 

Освен  Бобоков в управата на висшето училище влизат Иван Соколов – изпълнителен директор на Оргахим АД, Пламен Великов – изпълнителен директор на Мегахим АД, Емил Вичев – управител на Атоменергомонтаж и Симеон Рангелов – главен архитект на Русе. Те бяха избрани с пълната подкрепа на Академичния съвет на 15 април.

 

По предложение на министър Даниел Вълчев Мария Фъртунова,  директор на Дирекция „Политика във висшето образование”, е представител на МОН, а председателят на Студентския съвет, Владислав Димитров, представлява студентската общност.

 

Като основни насоки на дейността си настоятелите са определили подпомагането на университета в усилията му да интензифицира взаимодействието на обучението с бизнес практиката и разширяването на възможностите за финансова подкрепа на важните проекти за развитието на висшето училище.