170 гребци ще акостират в понеделник в Русе
170 гребци ще акостират в понеделник в Русе / netinfo
170 гребци ще акостират на русенския бряг на 20-ти август, съобщиха за Дарик от туристическо дружество "Приста”. Те са участници в 52-то издание на Международната регата по Дунава ТИД. Тя се провежда всяка година в рамките на около 2 месеца, като тръгва от германския град Инголщад, преминава през всички страни по течението на Дунав и завършва в Силистра. 80 са чужденците, които са се включили тази година, сред тях има германци, австрийци, унгарци, словаци, сърби, българи, както и двама австралийци.

В понеделник тидовци ще разположат лагера си по традиция на брега под хотел “Рига”. Те ще останат в Русе и на следващия ден, като за желаещите е организирана екскурзия, а вечерта за всички ще свири Духовият оркестър. От Дунав плаза са осигурили по една рибена чорба за участниците.

Общината се е погрижила да има достатъчно химически тоалетни, осигурена е полицейска охрана и поддържане на чистотата в района. От Русе на 22-ри август в регатата ще се включат около 25 човека. Водният поход ще завърши на 25-ти август в Силистра.