/ iStock/Getty Images
Жителите на област Разград проявяват повишен интерес към възможностите за финансиране на проекти по европрограмите. Това отчитат от Областния информационен център (ОИЦ) след проведените открити приемни в седемте общини на областта.

Избраха лекар на годината в Разград

Двайстата поредна информационна обиколка на екипа на Центъра е проведена в периода от 7-и до 15 октомври, съвместно с представители на Териториалния офис на Националната служба за съвети в земеделието в Разград.

Въпреки лошите метеорологични условия и усложнената епидемична обстановка, изнесените приемни на ОИЦ посетиха над 130 представители на местните администрации, учебни и културни институции, неправителствени организации, фирми, земеделски производители и граждани, коментира управителят на Центъра Юлиян Данаилов.

За безработни или работещи, но търсещи работа по завършената специалност младежи на възраст до 29 години, е била разяснена Програмата "Старт на кариерата". Други безработни граждани са били насочени към Бюрата по труда за включване в различни програми и мерки. Присъстващите са се интересували и за възможностите за започване на собствен бизнес.

Община Разград има нов заместник-кмет (СНИМКА)

Жителите в областта са се запознали с различните възможности за разширяване на дейностите си по Програмата за развитие на селските райони. На срещи с експерти земеделските производители са изразили притеснения, че по приключили процедури имат одобрени проектни предложения на местно ниво, но подписването на договорите им с ДФ "Земеделие" е забавено, в някои случаи повече от три години.

Програмата "Бизнес развитие, Иновации и МСП", условията за кандидатстване по процедура "Енергийна ефективност в сгради" и мерките на Проект "Красива България" за 2022 г., са били сред основните обсъждани теми с представителите на бизнеса и местните администрации в региона.
БТА