/ iStock/Getty Images
Хабибе Расим е новият заместник-кмет по хуманитарните дейности в Община Разград след пенсионирането на предшественичката й Руска Вътева. Хабибе Расим встъпи в длъжност, съобщиха от Общината.

Първото официално събитие, в което новият заместник-кмет участва, бе отбелязването на 12 октомври - Деня на българската община и местното самоуправление.

Непосредствено след това Хабибе Расим бе представена от Кмета Денчо Бояджиев на служителите в отдел „Социални услуги и здравеопазване“ с пожелания за успешна работа.

Повече от 580 души ще бъдат ангажирани за изборите в община Разград

Тази сфера и отдел „Образование и спорт“ са ресорите на новия заместник-кмет. Хабибе Расим е родена в Разград. Средното си образование е завършила в Техникум по икономика-Разград.

Тя е бакалавър по специалностите „Социални дейности“ и „Икономика“ от Ш У“Епископ Константин Преславски“ и магистър също в две специалности - „Финанси“ и „Право“ от ВТУ “Св.св. Кирил и Методий“-Велико Търново.

Община Разград

Работила е като технически сътрудник в частна фирма. Има опит в държавната администрация, работила е като технически сътрудник и главен специалист в Областна администрация общо 3 години.

Работила е и в съдебната система - в продължение на 13 години е съдебен деловодител в Съдебно-изпълнителна служба при Районен съд-Разград. От октомври 2020 г. до назначаването й в Община Разград е юрисконсулт в Община Лозница.

Хабибе Расим има интереси и ангажименти в различни сфери на обществения живот. Участвала е в множество обучения и курсове. От 2014 г. е Председател на НЧ “Делиорман 2014“-Разград.