/ iStock/Getty Images
Дезинфекция ще бъде извършена на обществени места в града и в село Вазово
С оглед на нарастващия брой заразени с коронавирус лица на територията на община Исперих от утре се въвеждат строги противоепидемични мерки, съобщиха от Общината.

Шестима оздравели от коронавирус в Разградско

Решението е взето днес на извънредно заседание на Общинския кризисен щаб. Преустановява се работата на общинския кооперативен пазар, въвежда се задължително носене на маски на закрити обществени места, забранява се провеждането на масови мероприятия и организирани събирания. Дезинфекция ще бъде извършена на обществени места в града и в село Вазово.

По мнение на членовете на Щаба, с оглед на установените първи случаи на зараза и клъстерно /на групи/ разпространение на болестта, е налице особено опасна тенденция за увеличаване броя на заразените на територията на града и Общината.

20 души са били контактни с новозаразените с COVID-19 в Разград

Кметът Белгин Шукри призовава освен ангажираните за овладяване на кризисната ситуация институции, гражданите също да бъдат отговорни.
Той апелира всички жители на общината да бъдат стриктни и да спазват строго наложените мерки и препоръки от компетентните органи.