Деца изработват подаръци
Деца изработват подаръци / iStock/Getty Image
Малки пациенти, лекуващи се в клиниката по Детска хематология и онкология към варненската болница „Света Марина“ ще получат гривни с позитивни послания. Подаръците са подготвени от доброволците от клуб „Емпатия“ към местната комисия за борба с противообществените прояви в Кубрат, съобщи за БТА секретарят на комисията д-р Нади Карагьозова.

Изненадата е по повод на Международния ден на детето – 1 юни. Една от гривните със символ сърце, децата изработиха специално за завеждащия клиниката проф. д-р Валерия Калева, за благородството и добротата й, които карат малките пациенти и техните родители да я приемат не просто като лекар, а като приятел.

Кубратските ученици ще зарадват малките си приятели и с албум с детски рисунки по приказки, подготвен от възпитаници на Средно училище „Христо Ботев“

Това е втората проява на децата от клуба, след тази в навечерието на Коледа. Още тогава те заявиха, че това няма да е еднократен акт на уважение и започнаха работа по новата си идея, казва д-р Карагьозова. Тя добавя, че независимо с какво е съпроводено ежедневието ни - трудности, напрежение, проблеми, предизвикателство е да останеш мил и състрадателен, да правиш добро и да увличаш в това все повече и повече хора. 

Карагьозова използва случая да благодари на местен предприемач, пожелал анонимност за финансовата подкрепа и доверие към тях. 

Клуб „Емпатия” е един от най-успешно реализираните проекти на местната комисия за борба с противообществените прояви в Кубрат. През годините клубът обедини ученици от различни възрасти в реализирането на превантивно-образователни кампании на комисията и получи широка подкрепа от страна на родителите. По думите на Нади Карагьозова децата се социализират по-добре, когато са заедно, когато имат добрите примери пред себе си, когато имат възможност да сравняват кое е по-добро, кое не, коя постъпка е приемлива, коя не.
БТА