/ БГНЕС
След като два поредни месеца в отчетите на разградската полиция нямаше подадени сигнали за извършените телефонни измами, изобретателните им автори отново се появиха в полицейския бюлетин и то с две жертви.

„Муле” сигнализира в полицията за телефонна измама

От пресцентъра на ОД на МВР-Разград съобщават, че две телефонни измами са извършени по идентичен сценарий на 9 октомври. Около 13:00 часа в град Исперих 71-годишната Б.Н. получава обаждане на стационарен телефон от „следовател Марков“. Мнимият следовател обяснил на възрастната жена, че трябва да предаде наличните си пари във връзка с акция по залавяне на телефонни измамници. Б.Н. поставила 2100 лв в найлонова торбичка, която вързала на входната врата.

Задържаха двама от Богданци за телефонна измама, жената прибрала и 26 000 лева от друго престъпление

Около 18:00 часа, на 9 октомври лице, представящо се за следовател Петков, въвело в заблуждение 80-годишната К.И. от град Кубрат. „Следователят“ обяснил, че жената ще получи телефонно обаждане от д-р Иванов, който е телефонен измамник.

За неговото установяване и залавяне е необходимо да остави пред входната си врата сумата от 40000 лв. Възрастната жена дала портмоне със 700 лв. По двата случая са започнати разследвания.