/ netinfo
Криминалисти от Районно управление-Разград разкриха за часове телефонна измама и успяха да върнат парите, съобщават от ОД на МВР.

Измама на улицата: Баба даде на непознат 300 лева, уж за лечение на дъщеря му

Около 10:00 часа, на 16 юли неизвестно лице се обажда по стационарния телефон на 81-годишна жена от град Разград. Под предлог, че трябва да се извърши операция на неин близък роднина, възрастната разградчанка предава сумата от 380 лв. на непозната жена пред дома си.

В хода на образуваното по случая досъдебно производство са предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на които полицейските служители установили извършителите. В град Попово са задържани 27-годишна жена  от село Богданци и 38-годишния й приятел.

Разградски полицаи разкриха телефонна измама и върнаха 26 000 лева на 81-годишна жена

Същата жена бе участник и в извършената на 3 май измама, при която друга възрастна жена от Разград бе въведена в заблуждение по телефона, че помага в полицейска акция по залавяне на телефонни измамници. Потърпевшата тогава пътува с такси до самуилското село Богданци, където на пейка в центъра на селото остави пазарска чанта с 26 000 лева. Т.нар. „мулета“ са задържани за срок от 24 часа.

Работата по документиране и изясняване на случая продължава под ръководството на Прокуратурата в Разград.