/ Архив
Три от обявените от Регионалното управление на образованието в Разград шест конкурса за училищни директори приключиха с обявяване на победител - научи Дарик-Разград.

Ако няма обжалване от изгубилите, официално новоназначените директори ще бъдат представени на медиите от началника на РУО Ангел Петков следващия понеделник – 3 декември - обясниха от РУО. Тази добра практика бе въведена от Петков при предишните конкурси за училищни директори.

В най-оспорваната надпревара – за ръководния пост в ОУ“Н.Й.Вапцаров“ - имаше и политически елемент. Там се състезаваха общинският съветник от ГЕРБ Галин Парашкевов и общинският съветник от БСП Елка Неделчева. Представителят на управляващите се е справил с трите етапа от конкурса по-добре и е обявен за победител.

Парашкевов изпълняваше временно длъжността след пенсионирането на предишния директор, доскоро той бе известен на разградчани и като таксиметров шофьор. В конкурса имаше желание да участва още един кандидат - Атанас Богословов, но той не бе допуснат заради недостатъчен педагогически стаж – не му стигаха 10 дни.

Оспорван като брой кандидати, но не толкова известни в публичното пространство, бе и конкурсът за ОУ“Отец Паисий“-Дянково. За победител сред четирима е обявена учителката по математика от училището в Киченица Гюлсен Хюсеинова.

Временно изпълняващият длъжността директор на ОУ“Д-р Петър Берон“-Осенец Младен Бобев спечели конкурса за това училище в конкуренция с бившия директор на Помощното училище в Осенец Диан Добрев, който бе и сред желаещите да ръководят училището в Дянково.

СУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил остава с временно изпълняващ длъжността, тъй като единственият кандидат не се е класирал за последния етап – интервю. С временни директори остават и двете училища, за които нямаше кандидати - НУ “Васил Левски“-Сушево и ОУ“Христо Ботев“-Исперих.