Двама общински съветници – от ГЕРБ и БСП – в битка за „Вапцаров”
Двама общински съветници – от ГЕРБ и БСП – в битка за „Вапцаров” / Радка Минчева, архив
Двама общински съветници са допуснати за участие в конкурса за директор на ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Разград – Елка Неделчева от БСП и Галин Парашкевов от ГЕРБ.
Началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков съобщи, че за два от шестте обявени конкурси за школски директори няма кандидати и вероятно през следващата година предстои  обявяване на нов конкурси, дотогава временно изпълняващите длъжността продължават да я изпълняват.
Най-много са кандидатите за директорския пост на ОУ”Отец Паисий” – село Дянково. Освен временният директор Серьожа Серафимов да ръководят училището искат още: бившият директор на закритото Помощно училище в село Осенец Диан Добрев,както и две учителки от Осенец и Киченица Бехидже Исмаил и Гюлсен Хюсеинова.
Най-оспорвана обаче ще е битката за ОУ”Н.Й.Вапцаров” в Разград. Там кандидатите са: временно изпълняващия ръководната длъжност Галин Парашкевов и директорът на ОУ”Г.С.Раковски” – село Раковски Елка Неделчева. Любопитното е, че и двамата са действащи общински съветници -  Парашкевов е от ГЕРБ, а Неделчева – от БСП.
За този конкурс е имало още един кандидат-участник, който не отговаря на изискването за педагогически стаж от 5 години. На заместник-директора на ОУ”Ив.С.Тургенев” и областен лидер на Младежи ГЕРБ Атанас Богословов се оказа, че към датата на приключване на приема на документи за участие в конкурса не му достигат 10 дни, за да отговаря на условието за петгодишен педагогически стаж и не е допуснат за участие в конкурса..
Двама са и кандидатите за директор на ОУ”Д-р Петър Берон”-Осенец. Това са временно изпълняващият директорския пост Младен Бобев и бившия директор на ПУ в Осенец Диан Добрев.
За поста директор на СУ”Св.св. Кирил и Методий”-Самуил кандидатът е само един – временно изпълняващият длъжността Орхан Исмаил.
За НУ„Васил Левски” в село Сушево няма кандидати за директори, в него учат само 13 деца. Няма и мераклии да ръководят ОУ”Христо Ботев”-Исперих, за този пост ще бъде обявен нов конкурс следващата година, когато поради пенсиониране на настоящите директори ще се освободят още няколко такива длъжности.
След определяне на допустимостта по документи, на кандидатите предстои писмен изпит-тест, който ще се проведе на 21 ноември  в сградата на ПГИ”Робер Шуман”. Третият последен етап от конкурса е интервю.