училище, класна стая, първокласници
училище, класна стая, първокласници / http://live.varna.bg
След конкурсите през лятото за осем овакантени поста на училищни директори в Разградско отново набират мераклии за ръководни постове в учебни заведения. Вече текат сроковете за приемане на документи за участие в конкурси за още шест училища в област Разград.
Две от училищата се повтарят с тези от лятото, тъй като при провеждането на техните конкурси кандидатите не се справиха с изпита и победители не бяха обявени. Така отново се наложи да се обявят конкурси за СУ”Св.св. Кирил и Методий”-Самуил и ОУ”Отец Паисий”-Дянково. Пенсионирали са се и доскорошните директори на: ОУ”Д-р Петър Берон”-Осенец, ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Разград, ОУ”Васил Левски”-Сушево и ОУ”Христо Ботев”-Исперих.
Крайният срок за подаване на документите е 29 октомври в РУО-Разград. Към претендентите има осем изисквания включително да имат 5 години учителски стаж, да не се осъждани за умишлено престъпление, да не са уволнявани дисциплинарно и други.
Конкурсите са на три етапа: допускане по документи, писмен тест и интервю.
След първата за годината серия от конкурси за училищни директори в Лудогорието бяха назначени нови ръководители на: ОУ”Св.св. Кирил и Методий”-село Ясеновец, СУ”Христо Ботев”-Кубрат, ПГССХВП”Ангел Кънчев”-Разград, ОУ”Св. Паисий Хилендарски”-село Езерче, ОУ”Васил Левски”-Тодорово, ПГЗ”Кл. Тимирязев”-Завет.
Ако новите шест конкурса приключат успешно, ще бъде факт обновление в образователната система в Разградско, като само за една година ще е обновен директорския ешалон на една пета от общо 62-те училища в област Разград.