Съдът реши: Ремонтът на „Орел“ може да започне
Съдът реши: Ремонтът на „Орел“ може да започне / Община Разград
Върховният административен съд се произнесе с решение от днес по обжалването на проведената обществена поръчка за ремонта на ЖК „Орел“ – съобщават от пресцентъра на община Разград. Новината обявил на брифинг кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, заедно със зам.-кметът Галина Георгиева и народния представител Десислава Атанасова.
Той е казал още, че отсъждането в полза на Общината означава старт на ремонтните дейности по проекта в най-големия жилищен квартал.
Решението на ВАС е окончателно, коментирала зам.-кметът Галина Георгиева и казала още, че няма съмнение дали законосъобразно е проведена обществената поръчка.
Добрата новина за решението на ВАС кметът съобщил и по време на заседание на постоянна комисия по бюджет, финанси и икономическа политика на Общински съвет – Разград.
Заради внасяне на жалби във всички възможни инстанции, в последните дни на сроковете за обжалване, ремонтът се забави с около половин година – припомнят от местната управа.
Предстои да се уточни с фирмата изпълнител ДЗЗД „Абритус Гардън“ кога ще се направи първа копка, казал още д-р Василев и добавил, че съвсем навреме започва проектът по благоустрояване, тъй като до месец приключва ремонтът на водопроводната мрежа в ЖК „Орел“.
Градоначалникът благодарил на екипа, който работи по този проект.
Средствата по проекта на стойност близо 6 млн.лв. са по ОП „Региони в растеж“.
Всеки, който клевети, ще трябва да понесе последствията, коментирал Василев. Народният представител Десислава Атанасова казала, че го съветва да си търси правата за накърнено добро име. На въпроси на журналисти за ремонт на ул. „Странджа“, тя заявила, че има обещание от Министерски съвет с постановление да се отпуснат средства за основен ремонт на тази улица, тъй като за нея е подготвен проект и очаква финансиране.