Сцена "Назъм Хикмет" жъне успехи в Турция
Сцена "Назъм Хикмет" жъне успехи в Турция / netinfo
След като поздрави изпълнителите от сцена „Назъм Хикмет“ към Театрално-музикален център-Разград за премиерата на музикално-танцовия спектакъл „Ех, младост“ Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен ги подкрепи и при второто им представяне на спектакъла, което бе в чужбина. По покана на организацията на изселниците от Балканите „Балгьоч“ постановката бе играна в културен център в турския град Бурса при препълнена зала.Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Събитието започна с награждаване на победителите в конкурс за детско стихотворение, посветено на Празника на детето. Честта да връчи една от трите първи награди имаше Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.
След края на спектакъла, събрал бурните аплодисменти на публиката, г-н Хюсмен връчи плакета на Областния управител на председателя на „Балгьоч“ проф. д-р Юксел Йозкан. Областният управител на Разград поздрави авторите и участниците в спектакъла, както и изселниците, препълнили залата.
По-рано през деня г-н Хюсмен заедно със заместник-председателя на Общински съвет-Исперих Хамди Нурула имаше официална среща с първия заместник областен управител на Бурса Ялчън Булут, който в момента изпълнява длъжността областен управител на Бурса.  На следващия ден пък бе срещата с кмета на Бурса Алинур Акташ, с когото също размениха подаръци.

Сцена "Назъм Хикмет" жъне успехи в Турция
netinfo

Сцена "Назъм Хикмет" жъне успехи в Турция
netinfo

Сцена "Назъм Хикмет" жъне успехи в Турция
netinfo