Петима разградски певци с награди от „Морско конче 2017“
Петима разградски певци с награди от „Морско конче 2017“ / netinfo
Петима разградски певци от две школи спечелиха награди от Единадесетия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче 2017 г., който се проведе през уикенда във Варна.
Специални награди, които са с по-висок ранг от класирането във възрастовите групи, имат Катерина Йорданова и Мартин Пенев, и двамата от класа по поп пеене на Свилена Дечева в Центъра за работа с деца. Мартин е със Специалната награда на Общинския детски комплекс във Варна, а Катерина – с приз за най-добро изпълнение на чужда песен, тя е и на трето място в пета възрастова група – 11-12 клас.
Във втора възрастова група – 2-4 клас – разградски са две от поощрителните награди – за Дея Куманова от Музикална школа „Илия Бърнев“ и за Текин Зекериев от ЦРД.
В трета възрастова група – 5-7 клас – Александра Златева от Музикална школа „Илия Бърнев“ е с трета награда.
Специални награди за най-добър художествен ръководител и вокален педагог са получили и разградските музикални педагози Свилена Дечева и Адриан Маджаров.
Председател на журито е бил композиторът Хайгашот Агасян, а членове – Мая Райкова, Тодор Генов и Йордан Попов. 
Конкурсът се организира от: Министерството на образованието и науката, Регионалното управление по образование-Варна, община Варна и Общински детски комплекс-Варна.