Осмокласничка от ПГПЧЕ представя България на Международен космически лагер в САЩ
Осмокласничка от ПГПЧЕ представя България на Международен космически лагер в САЩ / netinfo
Осмокласничка от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград е един от двамата представители на България в Международен космически лагер в САЩ през лятото. Това съобщиха от училищната управа.
Божидара Цонева от 8“а“-клас е участвала в конкурс, организиран от Посолството на САЩ в България. Инициативата на възпитаниците си е представил учителят по английски език в ПГПЧЕ Люис Колинс. Божидара била сред тези, които написали мотивационно писмо, в него изразила интересите си към някои от дяловете на науката, участията си в извънкласните дейности астрономия и роботика, бъдещите й стремежи и как това ще помогне на личното й развитие и на развитието на училището й. Поканена била и на интервю. „Задаваха ми различни въпроси: по какъв начин съм свързана с науката; как ще опиша България; ако ме изберат да участвам в Space Camp, как ще използвам наученото там, когато се върна в България и много други.“ – разказва Божидара.
Че е един от двамата български ученици, които ще представят страната в Международния космически лагер в Хънсвил, Алабама, била уведомена по електронна поща. „Там ще сме събрани връстници от цял свят, за да станем приятели и да тестваме способностите и знанията си по точните науки. Това за мен е чест и голяма отговорност.“ – обяснява още момичето.
„Поздравления за Божидара от VІІІа клас. Гордеем се с такива ученици!“ – казват пък от училищното ръководство.