Новата учебна година започна и и във Филиала на Русенския университет
Новата учебна година започна и и във Филиала на Русенския университет / netinfo
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържеството за откриване на Новата учебна година във Филиал Разград на РУ“Ангел Кънчев“-Разград днес.
В обръщението си към студентите от единственото разградско висше учебно заведение г-н Хюсмен им пожела успех и изрази убеждението си, че Европа ще е по-силна, когато с усвоените в университета знания се включат в обществения и икономически живот на България. Областният управител припомни, че част от първокурсниците са във Филиала вследствие на инициирана от него среща с представители на местния бизнес. В дискусията стана ясно, че предприемачите имат нужда от инженерни специалисти и от тази учебна година в Разград вече ще се подготвят 24 бъдещи инженери. Преподавателите им ще идват от Русенския университет, но обучението ще се извършва в Разград. „Като Областен управител на Разград ще продължа да правя всичко възможно и невъзможно, за да се поддържа и развива Филиалът, защото един град без висше учебно заведение е обречен на гибел“ – категоричен бе г-н Хюсмен. „Защо пък някога Филиалът да не стане и самостоятелен университет, ние сме местни патриоти“ – допълни с усмивка Областният управител.
Общо 76 са новоприетите студенти във Филиал-Разград Приемът ни е изпълнен на 100% - съобщи директорът на институцията доц.д-р Станка Дамянова.
На тържеството за откриване на Новата учебна година бяха изпратени и випускниците от 2017 г., те са 45, от тях 8 са отличниците. От тяхно име благодарност към преподавателите изрази отличничката на випуска Дилек Рафи.
Гости на тържеството бяха: народният представител Денчо Бояджиев, заместник-ректорите на РУ“Ангел Кънчев“, председателят на Студенския съвет при РУ Станимир Бояджиев, представители на фирми, в които се реализират студентите от Филиала. Поздравителни адреси изпратиха народният представител Десислава Атанасова и кметът на Разград д-р Валентин Василев. 

Новата учебна година започна и и във Филиала на Русенския университет
netinfo