Кубратските съветници упълномощиха кмета да преговаря с Енерго Про, за да не спре водата в общината
Кубратските съветници упълномощиха кмета да преговаря с Енерго Про, за да не спре водата в общината / Радка Минчева, архив
Кубратските общински съветници упълномощиха кмета Алкин Неби да започне преговори с Енерго Про, за да не се стига до спиране на водата в общината. Това стана в късния следобед на изнесена сесия на местния парламент в Интерхотел „Черно море” във Варна. Кметът уточни, че решението е взето с пълно мнозинство от присъстващите съветници, отсъствали обаче от заседанието представителите на една от политическите сили в Общинския съвет, коя – Алкин Неби не уточни.
Преговорите с електроснабдителното дружество започват в понеделник – каза още градоначалникът.
Точно за този ден обаче е насрочено спирането на тока за административната сграда на ВиК”Меден кладенец”. По-рано през деня от Енерго Про съобщиха, че това се налага, тъй като дружеството със 100% общинско участие има неплатени сметки за ток в размер над 3 милиона лева. От електроснабдителното дружество информираха още, че на 12 декември започва спирането на тока и за помпените станции, от което следва спиране на водоподаването към Кубрат и 17 села в общината. От Енерго Про бяха категорични, че до тези мерки ще се стигне, ако на сесия не бъде одобрен споразумителен протокол, в който електроснабдителното дружество дава поредно предложение за разсрочване на изплащането на дълга до края на 2019 година и настоява общината, като едноличен собственик на ВиК-дружеството, да стане гарант за това.