„Феникс” с четири награди от „Магията на танца”
„Феникс” с четири награди от „Магията на танца” / netinfo
 Четири награди спечелиха талантите от танцова формация „Феникс” към ЦПЛР-Център за работа с деца от участието си в XIII-ти Национален танцов фестивал „Магията на танца”, който се проведе на 24 и 25 март в Младежки дом в град Шумен.
В конкурса взеха участие групи от цяла България, който се представиха в стилове  класически балет, характерни, съвременни  и хип-хоп танци. Журито бе в състав Бонка Матова и Желка Табакова от София, Красимир Савов от Шумен – разказаха ръководителят на формацията Ирина Стоянова и хореографът Иван Стоянов.
В първия ден от конкурса малките фениксчета се преборили за трето място от 35 танца във II възрастова група (8-12 год.), Съвременни танци с танца „Пазители”.
На следващия ден по-големите момичета и момчета на „Феникс” спечелили наградата за авторски танц с  „Горгона Медуза” в стил Съвременни танци, IV възрастова група (над 15год.).
В късния следобед танцьорите от „Феникс” се включиха и в надпреварата в стил хип-хоп. Тук формата на състезанието беше разделен в две възрастови групи - до 12г. и над 12 години. Малките не дали шанс на конкуренцията и безапелационно грабнали първото място.
При големите конкуренцията била още по-силна, но момчетата и момичетата успяха да стъпят на върха като завоювали най-престижната награда „Гранд При”.
Това беше най-добрата загрявка за предстоящия  международен конкурс в края на месеца в град София –коментират Ирина Стоянова и Иван Стоянов, те благодарят на всички деца за положените усилия и старание, както и  на  родителите, които винаги подкрепят и помагат формацията. 

Феникс с четири награди от Магията на танца
netinfo