/ ТШ
С GRAND PRIX за цялостно представяне и още куп първи награди се завърнаха от участие в международен фестивал в Турция 13 талантливи момичета от Танцова школа „Еми денс“-Разград и тяхната ръководителка Емилия Петкова.

ТШ

В „Turkish HOPE - International Festival Didim 2019“ са участвали танцьори от Украйна, Русия, Молдова, Германия, Казахстан, Турция и България. „Еми денс“ са единствената формация от България.

Много труд положиха момичетата, вложиха упоритост и желание в подготовката си и това бе възнаградено с оценката на журито – сподели Емилия Петкова с благодарност към децата и екипа си. Участието на разградчани е 11 изпълнения и всичките 11 са получили първи награди.

ТШ

Особено запомнящ се е фестивалът за най-малките танцьорки от „Еми денс“. Петгодишните София Маринова, Ана-Мария Андреева и Симона Иванова участват за пръв път като солисти в международен форум, и трите са класирани на първо място соло в първа възрастова група.

Първо място соло във втора възрастова група имат и Ивайла Йовчева, Радина Станева и Сесил Бейзатова, а в трета възрастова група - Йоанна Петева и Антоанета Петрова. Формациите и от трите възрастови групи също са на първите места сред връстниците си.

ТШ

Признание за България и Разград е и фактът,  че Ивайло Петков, който е част от българската група, е поканен от организаторите да бъде водещ на събитието.

Емилия Петкова изказва благодарност на фирма „Рики-А“, която е съорганизатор на фестивала и се е погрижила за транспорта и настаняването на децата.
Малките шампионки вече се подготвят за следващото си участие в конкурс, той е само след 5 дни.