Две катастрофи взеха три млади жертви
Две катастрофи взеха три млади жертви / ОДМВР-Разград
Трима младежи загинаха при два пътни инцидента през последното денонощие в Разградско, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.
 
Две са жертвите на катастрофа, станала около 00.45 ч. на 31 март по ул. "Хаджи Димитър" до Дома за хора с деменции в Разград. Водачът на БМВ - млад мъж на 22 години от село Дянково с инициали Т.Ф. , предприема изпреварване на "Опел Зафира", без да се съобразява с насрещно движещия се "Опел Астра".
 
Лекият автомобил БМВ се блъска едновременно с изпреварвания и насрещно идващия, излиза от пътното платно, удря се в метална ограда на Дома за хора с деменции и впоследствие в дърво. Водачът и 20-годишната му спътничка Т.Р. от село Брестовене са откарани в МБАЛ-Разград, където по-късно умират. Взети са кръвни проби от загиналите и от другите двама шофьори.
 
Автомобилът "Опел Зафира" е управляван от 29-годишен мъж от Разград с инициали С.С., а "Опел Астра"-та - от мъж на 58 години от село Дянково с инициали Х.К.. По случая е образувано досъдебно производство
 
Вчера следобед е станала другата катастрофа, отнела млад живот. 19-годишно момиче загинало при катастрофа по пътя между кубратските села Савин и Севар.
 
Тежкият инцидент стана около 16.00 ч. на 30 март. При управление на "Нисан Терано" момичето от силистренското село Айдемир с инициали И.А. губи контрол над автомобила, излиза от пътя и се преобръща в дере. При произшествието водачката изпада от превозното средство и умира на място.
 
И по двата случая са образувани досъдебни производства.