ОА-Разград
ОА-Разград / Областна администрация - Разград
Медицински университет - Варна дари компютри на на ОУ“Васил Априлов“-Исперих.

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен съдейства за предоставяне на дарение от 10 компютърни конфигурации школото. Това дава възможност на учебното заведение да оборудва трети компютърен кабинет за възпитаниците на училището, съобщават от Областна администрация.

ОА-Разград
Областна администрация - Разград


Дарението е от Медицински университет-Варна, където всяка година подменят компютрите си. Организирано е от родения в разградското село Веселец Мухарем Мустафа със съдействието на Областния управител Гюнай Хюсмен. Мухарем Мустафа живее във Варна и има фирма за доставка на интернет „НИЛ Електрик“, потърсил Областния управител на Разград, за да предложи учебно заведение в региона, което има нужда от обновяване на компютрите си.

Компютрите днес бяха инсталирани в новия компютърен кабинет в едно от най-големите училища в региона с 602 ученика. Учителите, които ще обучават учениците, споделиха, че конфигурациите са подходящи за целите на обучението. В новия кабинет ще се провеждат занимания по интереси – обясни и директорът Екатерина Димитрова. 

ОА-Разград
Областна администрация - Разград


Така ще имаме възможност да организираме обучение за децата с различно ниво на компютърни умения – допълни тя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари