избори
избори / Дарик Добрич
Четири политически сили вече са се регистрирали в Общинската избирателна комисия за участие в частичните избори за кмет на Лозница. В Централната избирателна комисия регистрациите са от 7 политически сили, срокът за внасяне на документи в ОИК-Лозница е 19 април, след това до 24 април според хронограмата за вота се внасят и конкретните предложения за кандидатите за общински кмет.
Вчера са се регистрирали от Българска нова демокрация с лидер Борислав Великов, а днес са взети решенията за регистрация на: ГЕРБ, ДПС и БСП. В ЦИК регистрации за участие в няколкото частични вота в страната на 20 май имат още: АБВ, ВМРО-Българско национално движение и Земеделски народен съюз.
Междувременно излезе и решението на Централната избирателна комисия за поредността, в която ще бъдат вписвани в бюлетината политическите сили: №1 ще е ГЕРБ, ДПС е №2, ВМРО - №3, ЗНС - №4, АБВ - №5, БСП - №6, БНД - №7.
Когато някоя от партиите не е регистрирала кандидатска листа в конкретни частични избори в бюлетината не се изписва нейният номер и за нея не се оставя празен ред.