/ ОДМВР-Разград
За седма година в 19-годишната история на инициативата “Живот без дрога” ОД на МВР провежда спортен модул - съобщават от пресцентъра на полицейската дирекция. В щафетните игри се включиха общо 14 отбора от учебните заведения в общините Исперих, Завет и Разград. Лошото време и дълбокият сняг попречиха на останалите 7 отбора, заявили участие, да пристигнат в Разград.

По регламент състезателите се съревновават в две възрастови групи – 5-6 клас и 7-8 клас. В първата група участие взеха 6 тима, а във втората – 8. Партньори на ОДМВР-Разград в осъществяването на втория модул от “Живот без дрога” са Ученическата спортна школа “Руси Бухтев”, Регионалното управление по образование, Общинският съвет по наркотични вещества и Музикална школа “Илия Бърнев”.

Начало на спортния модул “Живот без дрога” поставиха Цветан Танев, директор на УСШ и Николай Миланов от РУО-Разград. Според подадените заявки за участие отборите заеха местата си по трасето.

Скачане в чували, “садене на картофи”, преодоляване на лекоатлетическо препятствие, скачане на въже и стрелба “Дартс” бяха част от дисциплините, които състезателите трябваше да преодолеят.

Нов елемент имаше тази година по трасето на отборите от възрастова група 7-8 клас. Състезателите трябваше да избират от шест различни изображения и да преценят на кое от двете табла „Не на дрогата“ и „Да на спорта“ да ги поставят.

След оспорвана надпревара бяха отличени и победителите. Наградите връчи заместник директорът на ОДМВР-Разград комисар Мирослав Маринов. Награди за победителите бяха осигурени и от Общинския съвет по наркотични вещества.

Първо място във възрастова група 5-6 клас зае отборът на СУ „Христо Ботев“ - Разград с време 5 мин. и 22 точки от попаденията на дартс. Второ място завоюва отборът на ОУ „Никола Икономов” - Разград, а трето – ОУ “Васил Априлов” – Исперих.

Във възрастовата група 7-8 клас призът бе спечелен от отбора на ОУ ”Васил Априлов” – Исперих. Второ място заеха състезателите на НПТГ „Шандор Петьофи“-Разград, а на трето се класира тимът на ППМГ „Акад.Никола Обрешков“.

Раници и шапки с логото “Живот без дрога”, футболни топки и диплом имаше за всички участници в спортния модул. Основни спонсори на уникалния “Живот без дрога” и тази година са “Амилум България” и “Балканфарма Разград” АД.