/ ThinkStock/Getty Images
Атиспин кампания по случай Деня на влюбените организира Регионалната здравна инспекция в Разград, съобщиха от ведомството.

Дните на отворените врати за безплатно изследване за ХИВ чрез бърз тест за граждани ще се проведат до 19 февруари в сградата на здравната инспекция.

По време на кампанията ще се разпространяват здравно-образователни материали сред младите хора, съвместно с ученици от учебните заведения в Разград. Инициативите ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки.

В настоящия момент, когато светът е насочил своите усилия към преодоляване на пандемията и всеки от нас ежедневно осъзнава, че здравето е най-голямото богатство, не трябва да отместваме фокуса и от болести като СПИН, които също отнемат живота на хора в активна възраст, посочват от регионалната инспекция.

Според изнесените данни, в Разградска област през миналата година няма заболели от ХИВ/СПИН. За сравнение през предходните две години са регистрирани по четири случая на инфекцията.

През 2020 г. в лабораториите на територията на Разградска област са изследвани общо 566 човека. От тях 418 са били жени, а останалите мъже. Всички резултати са отрицателни.
БТА