Зрелищна надпревара за откриването на сезон 2010 на картинг писта Лаута
Зрелищна надпревара за откриването на сезон 2010 на картинг писта Лаута / www.sxc.hu

Със зрелищна надпревара между пистов автомобил и професионален от 12 часа картинг писта Лаута ще открие сезон 2010. Един срещу друг ще застанат рали пилотът Георги Цветков и двукратният шампион по картинг от близкото минало Ивайло Цонев.

За първи път ще бъде представен новият член в селекцията на пистата - двоен 200сс картинг с дублирано управление, който 10 късметлии от публиката, изтеглени чрез жребий, ще пилотират заедно с професионални пилоти и журналисти от най-големите пловдивски медии.

Бивши, настоящи и бъдещи картинг и автомобилни пилоти ще оставят своите отпечатъци върху специална стена на шампионите и приятилите на Лаута. Автентични цветни отпечатъци ще подарят на любимата си писта и представителите на четвъртата власт в Пловдив.

За осма поредна година на картинг съоръжението ще се провежда и традиционният любителски шампионат, в който участват най-бързите пилоти-любители. Тази година всички месечни финали ще се организират на мокро трасе, което ще е своеобразно предизвикателство за уменията и техниката на състезателите. В календара за новия сезон са включени и 4 отборни надпревари, подобни на „24 часа на ЛьоМан", със задължителни смени и влизане в бокса за зареждане с гориво.