Жестоко убийство на възрастни съпрузи в Пазарджик! Разкриха убиеца!
Жестоко убийство на възрастни съпрузи в Пазарджик! Разкриха убиеца! / DarikNews.bg, архив

Възрастна двойка пазарджиклии са намерени жестоко убити. Сигналът за престъплението е подаден от техен съсед в 21,15 часа снощи, съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Те съобщили, че открили тялото на 77-годишния си съсед на улицата в безпомощно състояние. На мястото незабавно са насочени екипи на РУ-Пазарджик , които установили, че мъжът е мъртъв, с най-малко 5 прободни рани по тялото, всяка от които би могла да е смъртоносна, тъй като засягат важни органи в гърдите и корема.

Вътре в къщата е открита и съпругата му, който е на 68 години, също мъртва със следи от пробождания. На местопрестъплението е пристигнала дежурна група от РУ-Пазарджик и съдебен лекар, извършен е оглед. На място с обстоятелствата около престъплението са се запознали и началникът на РУ-Пазарджик Ненко Годжевъргов, криминалисти и служители на охранителна полиция от полицейското управление. На помощ ще бъде изпратен и екип от ГД "Национална полиция" при МВР.

Двамата живеели заедно без брак. Имат синове, които са на гурбет в чужбина повече от 10 години. Предполага се, че целта на нападението е била грабеж. Предстои да се разбере дали от дома им е откраднато нещо.

Задържан е извършителят на жестокото двойно убийство на двойка възрастни хора, извършено късно снощи на ул. „Дунав” в Пазарджик, съобщи говорителят на ОД МВР Мирослав Стоянов. Това е 30-годишният Иван Николов, живеещ на съседната улица „Янтра". Той е и стрелецът, ранил днес сутринта две жени с въздушна пушка. И за двете престъпления в разследването е установено, че са негово дело.

Днес му е повдигнато обвинение от Окръжната прокуратура-Пазарджик и срокът на задържането му е удължен със 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Пазарджик за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Докато полицаите правели първия оглед, започнала стрелба с въздушна пушка. Две жени от квартала са ранени леко в краката. Така е заловен Иван Николов, който се оказва стар познайник на органите на реда, криминално проявен и наркозависим. В миналото е арестуван за притежание на дрога и кражби.