Шишманци
Шишманци / netinfo
Завърши изграждането на отводнителните канавки в Шишманци. Проектът за предотвратяване на наводнения е на стойност 33 000 лв. Осъществяването му е със средства от общинския бюджет, които предварително са заложени при обсъждане по искане на кмета на селото  Костадин Иванов и общинския кмет Павел Гуджеров. Превенцията от наводнения е с цел намаляване на потенциалните неблагоприятни последици за човешкото здраве и околната среда за жителите на селото.
 
Канавките са отводнени, почистени и укрепени. Премахнати са рисковете от ерозия на почвата, заблатяване и наводняване на намиращите се в близост улици, парцели и къщи, като е запазена и облагородена околната природна среда. Превенцията е срещу щети нанасяни от обилни валежи и опасност от наводнения, за да има оттичане и събиране на дъждовната вода. Миналата година също са изградени такива на други две улици. Намален е риска от наводняване, подобрени са условията за отвеждане на повърхностни води, значително са подобрени санитарно-хигиенните условия и са решени част от канализационните проблеми.
 
Проектът е част от предизборните ангажименти и политиката по осигуряване на безопасност на населението на общината. Дължината на канавките е 177 метра, които са по главния път на Шишманци и около центъра.
 
Кметът Костадин Иванов коментира, че направата на тези отводнители е доста скъпа и не може да бъде осъществена едновременно в цялото село, което е наложило поетапната работа. В момента новите съоръжения по главната улица на селото играят ролята на водосборно корито, като от няколко други такива дъждовната вода се оттича точно там.