/ netinfo
Започва подновяването на площада в Куклен, съобщиха от общинската администрация. Възстановяването стартира от централния градски парк, прилежащите площадки и стълбища. В момента тече проучване и проектиране на отводнителните канали за повърхностни води в местностите „Бара“, „Св. Илия“ и „Вриш“.

Финансирането на дейностите идва от комбинатa за цветни метали, след заключителното полагане на подписи по програма за сътрудничество, чието изпълнение ще доведе до подобряване на условията за живот в община Куклен.

Освен за строителство и материално облагородяване, в програмата са заложени средства за култура. Осигурено е участие в Детския панаир на занаятите, както и в Есенния панаир на занаятите в град Пловдив. Детският танцов състав и кръжок по „Пластика от царевична шума” имат осигурено участие в международните детски фестивали в град Берчето, Италия и град Левоча, Словакия.

Други изяви включени в списъка със събития са програма за деня на детето 1 юни, провеждане на спортен празник за по случай Независимостта на България, както и отбелязване на Европейската седмица на физическата активност и спорта.

В програмата е включено и провеждане на ски-училище за 50 деца от СУ  „Отец Паисий”. СОУ „Отец Паисий" пък е включено в програмата за здравословно хранене, като за всеки ученик е осигурен по един плод на ден.