Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна. / DarikNews
Започна укрепването на свлачището на асеновградската улица "Странджа". Вече има избран изпълнител, който започва работата по обекта, съобщи пред журналисти кметът на Асеновград Христо Грудев.

Укрепването е необходимо в спешен порядък, тъй като съществува опасност от свличане на пътя и на няколко къщи, които са в непосредствена близост до активизиралото се свлачище. Пропадналият път е на разстояние почти 1,5 метра от жилищата на хората. "Ако не бяхме предприели своевременни мерки, съществуваше опасност някои от стените на сградите да поддадат. В последните години зимата закъснява и затова мисля, че ще можем да се справим в рамките на 60-дневния период. Ще се работи, когато метеорологичните условия позволяват това", допълни Грудев.

Приключи укрепването на старо свлачище на пътя за Асеновата крепост

Ще се укрепва частта от стената, която е компрометирана. Сключен е договор и с ВиК - Пловдив за обновяване на водопроводите и канализацията в участъка, в който ще се извършва ремонтът. Подмяната ще започне след като участъкът бъде укрепен. Впоследствие ще се направи и новата пътна настилка.

Укрепителните и ремонтни дейности трябва да се извършат в рамките на 60 дни, посочи още кметът на Асеновград.