Започна изграждането на нов модерен парк в квартал „Прослав“
Започна изграждането на нов модерен парк в квартал „Прослав“ / netinfo
Стартира изграждането на чисто новия парк в квартал „Прослав”. Той ще се простира на площ от 5 декара и се намира на улица „Елена“ 24 на мястото на старата детска градина срещу училище „Тодор Каблешков” и храм „Свети Атанасий”.

След заравняването на терена започна изграждането на осветителната мрежа, която се състои от 17 стълба. Паралелно с тази дейност се извършва и полагането на система за видеонаблюдение с общо 14 камери. Следващият етап за реализиране на проекта е полагането на тръби за поливна система и  изграждане на питейна фонтанка. Успоредно с това ще се постави и алейна настилка от близо 600 квадратни метра.

„С огромна радост заявявам, че изграждането на новия парк в „Западен” вече е факт. В момента довършваме проекта за детската площадка. Одобрени и поръчани са уредите за фитнеса на открито, както и беседката, които ще бъдат изработени в рамките на няколко месеца. Целта ни е рано напролет да монтираме всички съоръжения и да въведем в експлоатация проекта. Надявам се този парк да се превърне в новото любимо място на жителите на квартал „Прослав”, заяви кметът на район „Западен” Димитър Колев.