BMW, откраднато от горски служител
BMW, откраднато от горски служител / netinfo
Служител на "Горско стопанство"-Пазарджик е задържан за куриозна кражба на BMW, съобщават от полицията. Автомобилът, оставен край пътя след авария, бил вдигнат с щипци за дървени трупи и откаран с камион за превоз на дърва, като в акцията има и двама съучастници.

В последните за април почивни дни 21-годишен младеж от Септемврийското село Ветрен дол тръгва с BMW-то си към курорта Свети Константин. По пътя обаче закъсва. Установява, че има тежка повреда, която не може да отстрани, затова само отбива, заключва колата и тръгва да търси помощ.

Междувременно немската машина е забелязана от 32-годишния горски служител от пазарджишкото село Црънча. Той решава да я вземе. За целта убеждава двама работници на частна фирма за дърводобив, че е негова и ги моли да му помогнат. С общи усилия качват BMW-то на камион, с който се транспортират отсечените трупи. След което го закарват в дома на държавния служител.

След подаден от истинския собственик сигнал возилото е издирвано няколко дни, докато униформените не попадат в следите на триото. За момента помагачите – 46-годишен мъж от Црънча и 25-годишен жител на Сърница, са разследвани като съучастници.