Възобновяват ремонта на Младежкия дом
Възобновяват ремонта на Младежкия дом / netinfo

Сградата на Младежкия дом в Пловдив трябва да е готова до април, когато в нея ще се премести администрацията на Общинския съвет, съобщи председателят на местния парламент Йордан Кюмюрджиев. Ремонтът на сградата на Младежкия дом в Пловдив ще бъде възобновен още тази седмица, след като един от съсобствениците на сградата – Мирослав Касев – е гарантирал пред Кюмюрджиев, че ще оттегли жалбата си в Административния съд, с която оспорва строителното разрешение. Според председателя на ОбС, Касев имал пълно основание да оспорва ремонта, тъй като той засяга и неговите идеалните части от сградата. Бизнесменът обаче е обещал, че няма да спъва строителните работи и преустройството ще продължи.

Лично ще инспектирам ремонтите и ще правя ежеседмични оперативки с изпълнителите на обекта, тъй като не съм доволен от работата на изпълнителя, категоричен бе Йордан Кюмюрджиев. Договорът за ремонта е сключен с фирма „Косстрой”, но реконструкцията се извършва от пълномощник, каза още председателят на Общинския съвет.

Пет помещения са предвидени за постоянните комисии на местния парламент, в сградата ще има също малка заседателна зала с 20-30 места. В Младежкия дом ще се провеждат и заседанията на местния парламент, тъй като сега таксата за залата в Конгресния центъл е 408 евро на сесия. 1,6 млн.лв. са предвидени за ремонтните дейности.