Вили Вуцов: Ако играем за 0:0, ще паднем
Вили Вуцов: Ако играем за 0:0, ще паднем / снимка: БГНЕС, архив

Старши треньорът на Ботев Вили Вуцов сподели очакванията си за мача реванш с австрийския Санкт Пьолтен. Той ще иска от момчетата си да отбележат поне един гол, а не да излизат за нулево равенство, което по принцип устройва българския тим.

Ето какво сподели Вуцов, който е бивш играч на втородивизионния австрийски тим:

"Очаква ни един нелесен мач. Мисля, че и двата отбора се познавахме добре и преди да се срещнем, но след първия двубой се опознахме още по-добре. Имаме си уважението, че сме равностойни и добри състави."

"Надявам се утре да стане отново един и интересен мач и хората да останат доволни от добрия футбол, който трябва да предложим всички в този мач. От първия двубой имах по-добри впечатления веднага след мача."

"Но след като гледах повторенията, забелязах доста слабости в нашия състав, но видях такива и в противниковия отбор. Надявам се ние да сме изчистили повече от нашите слабости и да използваме тези на противника."

"Нашият отбор има коренно различен вид от това, което беше преди 15-20 дни. В последните два мача като титуляри и въобще като част от състава бяха само 3-4 човека от миналогодишния състав."

"Участие взимат 7-8 млади момчета, които са предимно нови. Аз съм доволен от старанието и желанието им. Качеството сигурно не е това, което сигурно се е очаквало преди началото на сезона от нашия отбор."

"Причините за това са известни, но се надявам и в този си вариант да показваме най-доброто и да се развиваме напред. Лично аз съм оптимист за това. Що се касае до психологията, всичко сега би трябвало да е добре, защото записахме две победи в последните дни. Когато един отбор бие, се чувства добре."

"Но не мисля, че това е най-важното в момента. Що се отнася до тактиката, не мисля, че сега е нужно да я коментираме. Все още сме далеч от това, което искам като агресия. Но ако играем за 0:0, ще загубим."

"Нашият отбор е по-силен в защита, но моята философия е, че без атака няма как да се получат нещата. Утре ще търсим гол, ако може да не е един, ще е още по-добре. Нападението е най-добрата защита."

"Контузени за радост нямаме, но имаме хора, които са некартотекирани и са отдавна с отбора. При всяко положение, групата ни е скъсена, имаме и 7-8 млади момчета, които правят дебют на тази сцена."

"Но това не бива да се изтъква като причина за оправдание, а и не бива да се притесняваме, че са млади. Мисля, че всичко ще се реши от мотивацията, желанието, качествата и разбира се, какво ще ни предложи противникът."

"Животът на играча и треньора е коренно различен. Когато играх в Санкт Пьолтен точно се бях оженил, първото ми дете беше на годинка. Сега имам три момчета. Помня повечето неща, стария стадион, хотелът... При всяко положение емоцията присъстваше", сподели Вуцов.

Валери Станков, специален пратеник в Санкт Пьолтен