/ iStock/Getty Images
Детска ясла, филиал на съществуващата Детска градина „ Надежда", е най-новата придобивка за родопското село Брестник. Лентата на новата сграда прерязаха кметът на общината Павел Михайлов, кметът на селото Атанас Шопов и директорът на градината Златка Атанасова.

„Изключително ми е приятно, че отваря врати така дългоочакваната и желана от всички жители на Брестник детска ясла. Това е един наш ангажимент към най-малките жители на селото и техните родители. Защото наш приорит са децата на община „Родопи", младежите и младите семейства, и ние работим, за да създаваме добри условия за живот и да правим нашите населени места привлекателни за хората",  каза кметът Павел Михайлов и пожела на добър час, здраве и успех на всички.

Кметът спази традицията и подари на всички деца мартенички по случай Баба Марта. Пролетните символи са ръчно изработени с благотворителна цел в подкрепа на читалище „Наука" в село Крумово.

Директорът на ДГ „Надежда"също приветства присъстващите деца, родители и учители, които днес прекрачват прага на яслата за първи път. Днес е сбъдната отколешна мечта, имаме модерна детска ясла, каза Атанасова.

Празничен водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Георги, а в тържествената програма участваха децата от  ДГ „Надежда".

Детското заведение е предназначено за една група с капацитет 15 деца на възраст от 10 месеца до три години. Групата има своя спалня, разливочна, санитарни и помощни помещения, както и кътове за игра. Детската ясла е изградена след преустройство на обслужваща сграда в двора на градината.

За строителните дейности са осигурени близо 143 000 лева. Яслата е разположена на площ от 120 кв. метра.
БТА