/ iStock/Getty Images
Ученици от Смолян и Чепеларе инициират дарителска кампания, като вместо цвете за първия учебен ден на учителите си, те ще дарят средствата на нуждаещите се техни връстници.

Всяко училище в Смолянско с нов трибагреник за първият учебен ден

Инициативата "Дарение вместо цвете на първия учебен ден", решиха да реализират учениците от Шести клас на СОУ "Асен Златаров"-Смолян. "Това е жест към нуждаещите се и пример за децата да се научат на благородство", споделят родители на децата.

Днес, когато е първият учебен ден, учениците от Шести „ б“ клас, ще пуснат отделената сума за букети в кутия, която е направена за благотворителна цел. Класната ръководителка Марияна Каранлъкова, няма да остане без букет, а ще й бъде подарен такъв от целият клас.

В Чепеларе, инициативата е в подкрепа на 10-годишният Валери, който страда от детска церебрална парализа и  му предстои важна операция. Целта на кампанията е вместо закупуване на цветя и огромни букети средствата да бъдат дарени на семейството, на момчето, на които е необходима сумата от 7000 лв. за осъществяване на важната интервенция на 10 Октомври в Чуприя, Сърбия.

Освежиха зебрите около училищата преди първия учебен ден

През първия учебен ден в училищата в града ще бъдат поставени кутии, в които всеки желаещ може да дари сумата, която би отделил за цветя за учителите. Начинанието се подкрепя от родители и от учители, като всички се надяват, че този жест няма да попречи на празничната обстановка.

Тази гражданска самоинициатива е продължение на текущата кампания организирана от Общинска организация за хора с увреждания “Заедно можем повече”-Чепеларе, с подкрепата на сдружение “Заедно за Чепеларе”.