Учителят, който всички обичат
Учителят, който всички обичат / netinfo
Започва националното търсене на Учителят, който обича всички. По случай Дните на приобщаването през 2017-та г. Център за приобщаващо образование и блогърът Крис Захариев канят ученици от цялата страна да направят нещо незабравимо за един свой преподавател.

За да се включи в кампанията, всеки клас трябва да избере един учител и тайно от него да планира и осъществи изненада, която да го зарадва и вдъхнови. Изпълнението на изненадата трябва да се заснеме във видео с дължина до 3 минути и да се качи ТУК от 5 април до 12 май.

УЧИТЕЛЯТ, КОЙТО ВСИЧКИ ОБИЧАТ
netinfo

Специално жури ще избере класа, заснел най-вълнуващата история, като критериите са: екипна работа, интересна идея и емоционален разказ за приобщаващия и подкрепящ учител. Наградата за класа-победител е издигане във въздуха с топловъздушен балон по време на специално събитие в София в края на месец май. Предвидена е и награда на публиката за видеото, събрало най-много гласове във Фейсбук.

Учителят, който всички обичат
netinfo

Няма ограничение във възрастта на участниците – в кампанията могат да се включат всички ученици от I до XII клас. Пълният регламент за участие може да бъде открит в сайта Cie.bg.

В рамките на кампанията се организират още два конкурса: „Приобщаващи практики в класната стая“ и „Практики за приобщаване на широката общност към училищния живот“. Инициативата "Учителят, който обича всички" се организира в рамките на Програма „Едно училище за всички“, с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Учителят, който всички обичат
netinfo

Дните на приобщаването се провеждат за втора поредна година. Целта на кампанията е да се обърне внимание на практики, които изграждат училищна среда, основана на уважение и приемане на другия. Във фокуса на вниманието тази година е приобщаващият учител, който помага на децата да развиват способностите си, да превъзмогват трудностите и ги подкрепя в тяхното израстване.
ДАРИК РАДИО