/ ОДМВР-Пловдив
Трима дилъри на дрога спипаха полицаите в Карлово, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. По време на акция на РУ Карлово на 29 януари  служители  на криминална полиция са задържали 37-годишен мъж, криминално проявен по линия на притежаване и отглеждане на марихуана. При последвал личен обиск  и изземване в условията на неотложност във вътрешен джоб на якето на мъжа са намерени и иззети  полиетиленово пликче, съдържащо суха зелена листна маса. Тестът показал, че това е една доза марихуана. По случая в районното в Карлово е  започнато бързо производство за държане на наркотици. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Арестуваха семейство в Столипиново, търгувало с дрога (СНИМКИ)

В хода на работата по случая разследващите установили дилъра на дрогата. При акция карловски криминалисти арестували 25-годишен уличен дилър. При обиск внего те намерили едно полиетиленово  топче, съдържащо марихуана. При последвалото претърсване и изземване в дома му в Карлово на различни места са намерени и иззети 18 топчета марихуана и 4 топчета амфетамин, както и електронна везна със следи от двата наркотика.  Експертната справка е установила, че се касае за  марихуана с общо тегло 12.42 гр. и амфетамин с общо тегло 1.24 гр.

ОДМВР-Пловдив

Започнато е бързо производство за притежаване и разпространение  на наркотични вещества. Първоначално дилърът е задържан за срок до 24 часа и след като му е повдигнато обвинение, е било ставен в ареста за срок от 72 часа.

ОДМВР-Пловдив

По оперативна информация полицаите задържали още един пласьор - 27-годишен мъж от село Христо Даново. При обиск в дома му били открити електронна везна и глави зелена листна маса,  наподобяващи марихуана. Установено е, че марихуаната е около 250 грама. Дилърът е с криминални прояви за наркотици и е арестуван за 72 часа.  Материалите по случаите са докладвани на прокуратурата. 

ОДМВР-Пловдив

На 30 януари в Карлово в хода на същата операция е задържан и 45-годишен мъж, който бил спрян от полицейските служители за проверка. Мъжът  управлявал лек автомобил „Опел Астра“. Справка показала, че той е криминално проявен и осъждан. Направения му тест за употреба на наркотични вещества реагирал на канабис. При претърсване и изземване в дома му са намерени и иззети 10 гр. марихуана и електронна везна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Спипаха четирима улични дилъри в Столипиново (СНИМКА)