За момента няма опасност за близките населени места
Трети ден продължава битката с големия горски пожар край чепеларското село Хвойна, съобщиха от Южноцентрално държавно предприятие.

Над 100 пожарникари, горски служители, доброволци, както и вертолета от авиобаза Крумов и два хеликоптера участват в потушаването на пламъците. Пожарът е частично локализиран, но не е напълно потушен.

Над 14 часа борба с огъня над Чепеларе: Обявиха частично бедствено положение (СНИМКИ/ВИДЕО)

Все още има горящи огнища. Огънят е унищожил над 1000 декара, предимно борова гора.

Тежка техника на Южноцентрално държавно предприятие осигурява достъп за противопожарните автомобили през труднодостъпния терен, правят се минерализовани ивици срещу разпространението на огъня.

На терен в борбата с огнената стихия са служители на Южноцентралното държавно предприятие и на държавните горски стопанства в Хвойна, Смолян, Широка лъка, Кормисош, Извора, Смилян, Михалково, Славейно, Златоград, Ардино, Асеновград и Пловдив.

Продължава частичното бедствено положение в Община Чепеларе

През нощта шест екипа на пожарната са дежурили, за да не се допусне разпространение на пламъците. Усилията също ще бъдат насочени огънят да бъде ограничен, за да не слезе към „Синият хан“ и село Хвойна.

Заради големия горски пожар, в Община Чепеларе е в сила частично бедствено положение за селата Хвойна и Студенец. За момента няма опасност за близките населени
места.