Тежка пътна обстановка в Смолянско, удължават ваканцията в още две общини
Тежка пътна обстановка в Смолянско, удължават ваканцията в още две общини / Дарик архив

Всички автомобили, движещи се в област Смолян, трябва да бъдат задължително с вериги, информират от Областното пътно управление. Ограничението е въведено тази сутрин, поради обилния снеговалеж, който продължава на територията на цялата област и усложни сериозно пътната обстановка. Товарните автомобили пък трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Продължава почистването на пътищата, като за целта работят 81 машини, но се наложи да въведем ограничението, тъй като снеговалежът е обилен“, коментира за Дарик дежурният от пътното управление в Смолян. Няма постъпила информация за инциденти и закъсали коли по пътищата в областта.

Новата снежна настилка на места надхвърля 15 см., като температурите варират от – 12 до – 17 градуса.

Заради лошите зимни условия и грипната епидемия се удължава и ваканцията на учениците в Баните и Неделино. Със заповед на кмета на Община Баните Милен Белчев, дните 10 и 11 януари 2017 г. (вторник и сряда) са обявени за неучебни за СУ "Христо Ботев". Занятията ще бъдат възстановени на 12.01.2017г. (четвъртък).

Кметът на Община Неделино Боян Кехайов също удължава ваканцията за учениците в общината с още 2 дни. За детските градини в Неделино ваканцията ще продължи до 13 януари включително, като те ще започнат работа на 16-ти (понеделник).