/ Dariknews.bg, архив
Водач на автобус ще се изправи днес пред Окръжния съд в Пазарджик по обвинение за причиняване на смърт на пътя. На 25 октомври м.г. той е нарушил правилата за движение по пътищата и е блъснал 76-годишна жена на пешеходна пътека. Нараняванията са фатални и тя умира по-късно в болницата. Заседанието е от 10.30 ч.

Инцидентът стана на един от най-натоварените булеварди в града - Христо Ботев“, в района на пожарната, около 7.20 ч. сутринта, в сумрачно време, при обилен дъжд и хлъзгава настилка, с които шофьорът очевидно не се е съобразил.

Съдебният процес вече е в ход. В предишно заседание защитата на обвиняемия поиска да му бъде направена психиатрична експертиза. Стана ясно, че той е лежал 31 дни в психиатрично отделение. Прокурор Паун Савов прие при условие, че се изясни дали това състояние не се е появило след деня на инцидента. Но се възпротиви на други поискани от адвоката доказателства - за осветеността на пешеходната пътека и булеварда, както и за данни от личното здравно досие на загиналата.

Обвинителят подчерта, че в 7.20 ч. през октомври вече е светло, а сблъсъкът е станал на пешеходна пътека, така че дори да има данни, че жената е с намалени слух или зрение и дори тя да е била на инвалидна количка, това не би променило обвинението.