Студентите-изнудвачи обжалват наложената им мярка
Студентите-изнудвачи обжалват наложената им мярка / netinfo
Двамата студенти – изнудвачи от Пазарджик ще внесат днес жалба в Окръжен съд за промяна на наложената им преди два дни най-тежка мярка „задържане под стража”.  Делото е насрочено за 4 ноември.

Студентите Веселин Грозев и Ангел Добрев бяха задържани в края на миналата седмица, след като се опитаха да приложат нова схема на изнудване в Пазарджик. Те поискаха като подкуп от местно семейство сумата от 200 000 лева. Бъдещите лекари направиха опит да измамят потърпевшите и разиграха сценарий с инжектиране на отрова на жертвата – 21-годишната Кристина Бързакова. Студентите продължават да бъдат в пазарджишкия арест, тъй като им бе наложена най-строгата мярка.

Според единия от адвокатите на Грозев – Атанас Павлов, двамата ще получат условни присъди, защото нямат криминални досиета. Павлов заяви още, че неговият клиент е невинен и медиите спекулират с това, което се е случило в заседателната зала при гледането на мярката. Извършеното от двамата студенти по медицина не е тежко престъпление, случаят се преекспонира заради големия медийния интерес, каза още адвокат Павлов.