Строител загина под 2 метра земна маса в Старосел
Строител загина под 2 метра земна маса в Старосел / netinfo

60-годишен мъж загина при срутване на стена на строителен обект в с. Старосел вчера. Той е бил нает от хасковска фирма, която е работила като подизпълнител по изграждане на канализацията в селото.

Строителят е бил затрупан от близо 2 метра земна маса, която се е свлякла, докато той е укрепвал другата стена на изкопа. Дълбочината на канала, в който се полагат тръбите, е 3.8 метра. Трима колеги на работника са се опитали да му помогнат, но той е починал от задушаване, преди да бъде изваден.

По първоначални данни, мъжът е работил с трудов договор, казаха от Районната инспекция по труда. Директорът й Атанас Чернаев обаче уточни, че проверката на инцидента все още тече и се изясняват допуснатите нарушения. В понеделник фирмата изпълнител на обекта трябва да представи цялата документация, включително и проектите, за да се установи дали изкопните работи са изършвани в съответствие с тях и при спазване на изискванията за безопасност на труда. Кметът на община Хисар Георги Пирянков е извикал на среща утре шефовете на софийската фирма "Иса 2000", която е основен изпълнител на канализацията в Старосел.

Това е седмата трудова злополука от началото на годината в пловдивско, завършила със смърт. Загиналият 60-годишен мъж има дете на 2 години и половина, каза кметът на Хисар, който също е бил на мястото на злополуката.