Стандартни и латино танци от световна класа в Панаира
Стандартни и латино танци от световна класа в Панаира / netinfo
Със стандартни и латино танци на деца, юноши и младежи започна днес Международния турнир по спортни танци "Bulgarian Grand Prix", който се провежда в 10-та палата на панаира. Състезанието, организирано от Клуб "Парадайс Данс", е кръг от световната ранглиста по спортни танци, а градът за пръв път е домакин на турнир от такъв висок ранг.

След 19, 30 ч тази вечер, когато кметът Славчо Атанасов официално ще открие надпреварата, ще бъдат стандартните танци за мъже и жени, които носят точки за световната ранглиста. На подиума ще танцуват петите в света Симоне Сегатори и Анет Сюдол /Германия/ и още 7 двойки от първите 40 в Световната ранглиста за стандартни танци, които ще си оспорват наградния фанд от 3600 евро.

Утре вечер от 19, 30 ч. започва надпреварата по латиноамерикански танци, които ще си разпределят 1600 евро награден фонд. Сред 53-те двойки, които ще демонстрират майсторството си, са и 13-ите в света Тимур Имаметдинов и Екатерина Николаева от Русия. В тази категория домакините ще разчитат на шампионите и вицешампионите на България за 2007 – Атанас Гендов – Ана Якимова и Атанас Месечков – Ана Дончева.

Над 200 двойки от цял свят са се записали за участие в турнира, чийто Главен съдия е спортният директор на Международната федерация по спортни танци Хайнц Шпекер.