След месец “Цигарената фабрика Пловдив” ще конкурира бившия си собственик със свои марки
След месец “Цигарената фабрика Пловдив” ще конкурира бившия си собственик със свои марки / netinfo
До месец производството на цигари в Пловдив ще бъде възобновено. Това заяви изпълнителният директор на “Цигарена фабрика Пловдив” Златомира Драганска след днешното извънредно акционерно събрание на дружеството, което отрази промените в собствеността и придобиването на мажоритарния пакет акции от “Сигма консултинг” ООД. Така тя потвърди информацията на Дарик, че след 5-месечно спиране на производството вече частното предприятие ще излезе на пазара в началото на ноември с две нови собствени марки, една от които – 100-милиметрова слимова цигара.

Съдружникът в “Сигма консултинг” Светослав Захариев не се ангажира със срокове за размразяване на производството, но заяви, че се работи по маркетингова стратегия, която отчита и предстоящото вдигане на акцизите и жестоката конкуренция на пазара от страна на бившия собственик на пловдивската фабрика – Булгартабак холдинг, и на вносните марки.

Не сме спирали да работим, за да възстановим производството, работим по блендовете, ароматите и опаковките, казаха технолози, които са върнати на работа след съкращаването на 300 души в началото на май.

Поточните линии засега остават в центъра на града, от резултатите в края на годината и от старта на собствените марки ще зависи дали фабриката ще се мести в недовършената база до “Юрий Гагарин БТ”. Драганска отказа да посочи колко работници ще бъдат върнати до края на годината, а Захариев коментира единствено, че мощностите ще се натоварват поетапно/Подробности чуй от прикачения звуков файл/

Новият борд на “Цигарена фабрика Пловдив”, избран днес, е 3-членен. Изпълнителен директор остава Драганска, която управляваше фабриката в последните й 8 години като държавна. Председател на Съвета на директорите е юридическото лице “Сигма консултинг”, което през юли придоби на борсата мажоритарния пакет. Мажоритарният акционер е посочил и третият член на борда – социологът София Вълчанова.