Стадионът ще бъде открит със специална програма и празничен концерт
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков връчи на кмета на Пловдив Здравко Димитров разрешението за ползване на стадион "Христо Ботев".

Шишков посети Пловдив, за да участва в работна среща в сградата на Областната администрация, на която беше обсъден проектът за водоснабдяване на града и региона с питейна вода от каскада „Доспат - Въча“. След срещата министърът предаде лично на кмета на Пловдив разрешението за ползване на спортното съоръжение.



"Мога да кажа, че стадионът на "Ботев" (Пловдив) е един от големите и дълги проблеми на Пловдив. Виждам, че разрешението за строеж е от 2012 година. Преди един час беше издадено разрешението за ползване на стадион "Христо Ботев“ от колегите от ДНСК.

Подписаха договора за проучванията на каскадата „Доспат-Въча“

Връчвам го на кмета с пожелание да завърши и вторият етап на строежа. С пожелания и стадион "Локомотив“ да бъде завършен. Пловдив, освен като една изключително културна столица, да продължи да се развива и като една изключително силна зона за спорт, защото Пловдив е град, създал изключително много добри спортисти на България", заяви министър Шишков.

Както е известно, в сряда оглед на стадион "Христо Ботев" мина Държавната приемателна комисия, която не откри забележки по строителството и даде разрешение съоръжението да бъде въведено в експлоатация.

Стадион „Христо Ботев“ ще бъде открит със специална програма и празничен концерт с участието на група „Д2“, Стефан Вълдобрев и ансамбъл „Тракия“. Това обявиха на съвместна пресконференция от Община Пловдив и "Ботев" (Пловдив). Официалното откриване на стадиона ще се състои на 29-и април преди двубоя между „канарчетата“ и Левски, който е насрочен за 20:00 часа.

Кметът на Пловдив показа и Златната книга на Ботев, която ще бъде предоставена на клуба и изложена в музея на „жълто-черните“, който ще се помещава в новия стадион.

Собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на „Колежа“ - Илиян Филипов, увери, че до края на годината стадионът ще бъде завършен в цялостния си вид по проект и ще може да получи лиценз от четвърта категория на УЕФА.

От Областната дирекция на МВР призоваха привържениците на "Ботев" да пристигнат по-рано на стадиона и да заемат навреме местата си, за да няма струпване на хора на входовете, които ще отворят в 17:15 часа в деня на мача.

Директорът на ОД НА МВР старши-комисар Васил Костадинов допълни, че за гостуващите фенове на "Левски" ще има осигурен паркинг, който вероятно ще е на стадион "Локомотив".
Ирина Шопова, Димитър Петков/БТА