Реконструират 58 улици в „Северен“ по Водния цикъл на Пловдив
Реконструират 58 улици в „Северен“ по Водния цикъл на Пловдив / dariknews.bg/архив
Реконструират 58 улици в „Северен“ по Водния цикъл на Пловдив
90225
Реконструират 58 улици в „Северен“ по Водния цикъл на Пловдив
  • Реконструират 58 улици в „Северен“ по Водния цикъл на Пловдив

Община Пловдив поднови дейностите по Водния проект на града. Апликационната форма е подадена пред управляващия орган от ОП „Околна среда 2014-2020“, съобщи кметът Иван Тотев.

„Подготвяхме документацията около 8 месец. Направено е препроектиране на пречиствателната станция.  Добавихме и цялостно възстановяване на част от уличната мрежа в район „Северен“, включващо 58 паважни вътрешноквартални улици в „Захарна фабрика“ и „Кършяка“, уточни той.

По думите му, всичко това ще се отрази на цената на проекта. За целта на следващата сесия на ОбС на 14 октомври ще бъде внесено предложение за съфинасиране към проекта в размер на 6 милиона лева.

Очаква се след реализацията на Водния проект улиците в „Северен“, голяма част от които с паважна настилка,  да бъдат преасфалтирани, с нови бордюри и нова канализационна система.

Големият воден проект на Пловдив е на стойност над 100 милиона лева. Освен подмяната на канализационна мрежа и водопроводи, той включва и реконструкция, модернизация и доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води - Пловдив.

Още от кмета Иван Тотев чуйте в звуковия файл.