Японско изкуство, испанска страст и българско ключе...
Японско изкуство, испанска страст и българско ключе... / netinfo
Японско икзуство, испанска страст и българско ключе към бъдещето
82284
Японско икзуство, испанска страст и българско ключе към бъдещето
  • Японско икзуство, испанска страст и българско ключе към бъдещето

Японско изкуство, испанска страст, филми за операта и театърa в киното и едно българско ключе към бъдещето. Това са щрихите от културния афиш на Пловдив до края на октомври.

Катагами и темари - под повърхността на реалността. Това е изложбата, която можете да видите до следващия петък в Градската художествена галерия, където са подредени картини от ръчно изрязана хартия кири-е и декоративни топки. Двете японски изкуства се популяризират от българките Рина Пападопулу-Узунова и Ралица Донева-Коева. Можете да ги видите по време на откриването на изложбата тази вечер от 18 часа. А в събота и неделя ще разберете как се правят катагами и темари. Събитията са част от Дните на японската култура.

Японско изкуство испанска страст и българско ключе
netinfo

С документални филми за изкуство БНТ 2 отбелязва днес своя четвърти рожден ден. Шест прожекции ще има  в "Лъки- Дом на киното" в петъчната вечер. Нощта на документалното кино започва с филма "Д@, опера" за създаването на спектакъла на Пловдивската опера "Бохеми" и продължава с лента за театралния спектакъл „Възвишение“. След 19 часа можете да се срещнетое с художника Атанас Хранов и писателя Александър Секулов и филмите им "Пътуване към Исла Негра" и "Мостовете на Александър".

Фотоизложбата "Невиждано"  е част от инициативата "Равни с мен" и подкрепена е от Дружеството на пловдивските художници. Творбите представят по един очарователен начин пъстротата на живота през погледа на 14 млади фотографи с увредено зрение. Изложбата е с благотворителна цел и е подредена на ул. „Донкуков“ 2. Събраните средства отиват за създаването на приложение за мобилни телефони, което улеснява самостоятелното придвижване на незрящи хора.

Ако младите имат възможност да живеят добре и да се реализират ТУК , няма да отидат да се реализират ТАМ. Те са катализатора за промените в обществото и заслужават да бъдат подкрепяни сега. Това е лайтмотивът на проекта БГ ключе , който реализира в Пловдив и София от фондация 42 , съвместно с фондация Дарик.

Японско изкуство испанска страст и българско ключе
netinfo

 

Съвършени тела, еротика и екшън завладяват сцената на Дом на културата "Борис Христов" през почивните дни.  Утре в Пловдив започва осмото издание на ONE DANCE WEEK. Откриването е от 19 часа в събота с испанския спектакълът "Животно", който разказва за дълбините на човешкото съзнание и първичните инстинкти. Във втория фестивален ден  на пловдивска сцена излизат новатори от корейската съвременна танцова сцена.

Японско изкуство испанска страст и българско ключе
netinfo

Детайлите от есенния пейзаж под тепетата и културните събития в Пловдив чуйте в прикаченото аудио.