Яхти акостират в Панаира
Яхти акостират в Панаира / netinfo
Над 50 фирми ще се представят в първото издание на изложбата „BOATS & SPORTS EXPO”, която ще се проведе в рамките на Международния панаир на потребителски стоки и технологии в Пловдив от 12 до 17 май. Те ще покажат лодки, оборудване, навигационни системи, екипировка за водни спортове, пристанищни съоръжения, услуги. Край щандовете ще бъдат ситуирани и офисите на 4 банки, които ще отпускат кредити за закупуване на яхти и приспособления за тях. Експозициите ще са в централна открита площ в панаирния комплекс.

С 1000% годишно се разраства пазарът на яхти у нас през последните 4 години, а през следващите 3 се очаква истински бум, според прогнози на мениджъри от бранша.

Съпътстващо събитие на изложбата е Националното състезание по корабомоделизъм и корабомоделен спорт за Купата на Международен панаир Пловдив. Очакват се около 25 състезатели от цялата страна, които ще демонстрират качествата на радио-управляеми модели, конструирани от тях. Във всяка гонка ще се конкурират по 6 плавателни съда. Победител ще е този, който направи най-много обиколки за определено време. Надпреварата ще е в 2 категории – със стандартни мотори и с двигатели специална изработка, а във всяка от тях ще има 2 възрастови групи – юноши и мъже. Състезанието ще се проведе на 16 май в езерото до палата 18.

Информация Ани Маркова и Виктор Кадири