Простреляният екскмет на Пазарджик на изкуствено дишане след 4-часова операция
Простреляният екскмет на Пазарджик на изкуствено дишане след 4-часова операция / netinfo

Бившият кмет на Пазарджик Иван Евстатиев, който тази сутрин се простреля с пистолет във вилата на тъста си в с. Семчиново, е на изкуствено дишане след претърпяна 4-часова операция в МБАЛ Пазарджик. Това съобщи пред Дарик главният лекар на болницата Петко Митев.Състоянието на Евстатиев е стабилно, но за прогнози е твърде рано, каза д-р Митев. Той обясни, че бившият кмет има 2 рани в областта на гърдите, едната от които е засегнала и коремната област. Тежко са поразени белия му дроб, левия бъбрек, слезката и диафрагмата. Операцията на Евстатиев е извършена от екип от коремни и гръдни хирурзи и уролози, ръководени от ректора на Медицинския университет в Пловдив доц. Георги Паскалев.

Пистолетът “Байкал”, с който се е прострелял екскметът, е собственост на тъста му, в чиято вила е станал инцидентът. В момента на прострелването близките на Евстатиев са го изчаквали, за да тръгнат заедно да берат череши. От полицията твърдят, че най-вероятно става дума за неволно прострелване, а не за опит за самоубийство.

Името на Евстатиев, който преди 2 седмици бе отстранен като заместник-председател на Общинския съвет заедно с цялото му ръководство, бе замесено в два скандала по време на кметския му мандат. През декември 2004-а непълнолетни проститутки, свидетелки по дело срещу сводника Киро Лозенеца, са заявили пред съдия, че са обслужвали служители на администрацията и техни белоруски гости по поръчка на Евстатиев. Малко по-късно общински съветник обвини кмета, че с негова помощ от общината са източени 60000 лева, от което се е облагодетелствала частна фирма, собственост на приятел на кмета.